sunnuntai 22. joulukuuta 2013

9 - 22/12/2013

God kväll från det blåsiga Stockholm!
Vi tog precis en kvällspromenad upp till Skinnarviksberget där vi tog en titt på det kära Stockholm - nu ska vi ta en återblick på de förflutna två veckorna!

Måndagen den nionde började Johannas näst sista och Pontus sista vecka på jobb.
På torsdag var det vår sista pump med Jenny. Den började med att hon var klädd i Lucia-klänning. Vi tackade henne med en flaska vin (som råkade vara en av hennes favoriter) och ljus. Efter passet kännde Pontus sig mycket vemodig - en konkret sak till hade nu tagit slut.
På fredag bjöd Pontus sina arbetskamrater på tårta.

På fredagskväll tog vi oss till Nyagatan Patagonia på Högbergsgatan och fira lite Pontus sista arbetsdag. Kvällens meny bestod av smaker från Syd-Amerika: vitlök, koriander, gott vin och mycket gott kaffe. Servitören var rolig - och från Chile.




Lördagen börjades med ett besök till Gamla Stan, där vi hittade en skojig scifi-butik med alla världens grejer som äkta fans av science fiction och populärkultur kan drömma om. Pontus hittade en fin mugg i temat Game of Thrones (House of Stark, så klart). Därifrån tog vi tunnelbana till Medborgarplatsen och gick till Bondens egen marknad på Katarina Bangatan. Stämningen var inte riktigt julaktig på grund av duggregnet men vi hittade nog godsaker till vårt julbord: köttfärs av älg, getost, saft och senap. Hemma åt vi lunch och jumpade. Kvällen hade vi redan väntat på: det blev avskekskäk för Flippin Burgers i Flippin Burgers. Trots att de nya lokalerna i Vasastan är ungefär tre gånger större, var det fullpackat med människor - men väntetiden var mindre än en timme! Maten var precis så toppen som den brukar vara och vi njöt till fullo. Hemvägen tog vi via Zinkens Pub: ett glas rött och en öl.






Glöggservering i vårt trapphus
 

På söndag lagade vi köttsås (som försökte likna fläsksås) och paketerade klappar. På kvällen besökte vi en julmarknad runt hörnet som arrangerades på Forsbergs skola, en skola för grafisk formgivning, reklam och copywriting. Där såldes lite annorlunda, självgjorda dekorationer, glögg och annat. Efter det tog vi en snabb visit till Beoynd Retro, där Pona hittade en fin klädsel till den kommande nyårsfesten - så tyckte åtminstone säljaren som var klädd i leopardmönstrade trikoer utanpå vilka hon hade orange shorts och magaväska. Hemma lagade vi nachos och såg på Pumping Iron.

Välkommen på julmarknad!

Nästa veckas tisdag kom Karis och Kaili för att jobba på Stockholms kontor för resten av veckan. I det lilla rummet blev det lite varmt ibland, men det var mycket roligt att jobba tillsammans. På onsdag var det dags för chefens överaskningsfödelsedagskalas. Från kontoret åkte vi till Grand Hôtel, där vi åt julmiddag i Vinterträdgården. Det var otroligt lyxigt, men Johanna hade nog lite väntat sig mera av buffén. Efter middagen fick vi glädja oss med Orups julshow - och några tårar rann längs Johannas ansikte när hon tittade på det trevliga, sjungande och dansande Ensto gänget.





Pontus lediga vecka innebar att arrangera grejer inför flytten, löpning och gym, matlagning och bilservice. Han var också till Expanderameras kontor för att lämna tillbaka grejer. De tackade Pontus för ett bra jobb och sa att kunderna hade varit mycket nöjda.

På fredag var det igen dags för en fest: kundservices julfest som firades på Golden Hits. Showen var den sista innan julshowen - alltså densamma som Johanna såg tidigare i år - och det var fint att se hur drivna och entusiastiska artisterna var fastän de tycks ha kört samma show i flera månader. Maten var god, även så vinet, men sällskapet det bästa. Kvällen var mycket lyckad, och det blir fint att fotsätta och jobba med detta team.




Lördag var en ganska trött dag - vi låg på soffan med Susanne, kikade på Top Gear och åt kebab.

I dag på söndag har vi igen packat lite gåvor, planerat julmat, jumpat, tittat på Homeland och ätit tortillas. I morgon blir det stan, Tekniska museét (hoppeligen äntligen) och matlagning.
Nästa vecka blir det den sista uppdateringen i denna blogg!

Puss och kram - och riktigt skön och lugn jul!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti